Tyylikkäimmät automallit

Kauneus on katsojan silmissä, näin sanotaan. Jokainen auto on suunniteltu oman aikansa trendin mukaisesti. Esimerkiksi 1980-luvulla moni auto oli hyvin kulmikas muodoltaan, mutta nykyään asia on täysin muuttunut. Autot pyöristyvät vuosi vuodelta. Onko se kaunista vai ei? Siitä saa jokainen päättää itse. 2000-luvun autoista “kauneimmaksi” äänestetty on Jaguar F-Type Coupe, joka on hyvin pyöreä malliltaan. Toisin oli 1980-luvulla: “kauneimmaksi” äänestetyin auto oli joko BMW E30 korisarjalla tai Mercedes Benz 190 E. Todellisuudessa taitaa kuitenkin olla niin, että mitä kalliimpi auto, sitä paremmin se on suunniteltu. Nykyisissä autoissa aerodynamiikka on hyvinkin tärkeää suunnitteluvaiheessa, joka vaikuttaa paljon auton muotoon. Pyöreys tuo myös tietynlaista futuristiikkaa malleihin.

Vanhallakin autolla on arvoa

Vanhalla autollakin on arvoa. vanha Volkkarikin saattaa olla todellinen aarre, jos sellaisen sattuu jostain vielä löytämään. Vanhojen autojen arvoon vaikuttaa hyvin paljon niiden harvinaisuus ja kuuluisuus. Todennäköisesti maailman tunnetuin “vanha” auto on Mercedes Benz W196R. Tällainen auto myytiin viimeksi 2013 huimalla 29 000 000 dollarilla. Todella harvinainen löytö nykypäivinä on myös Volkswagenin valmistama 1960 Split Screen 23 Window Samba. Kyseinen volkkari oli myyty 27 000 euron hintaan. Jos tallissa lojuu vanhoja autoja, niiden arvo on hyvä varmistaa nykypäivänä. Arvon nousua voi myös ennakoida, ja tätä tekeekin moni harrastaja eri puolilla maailmaa. Mercedes-miehillä on ollut keskustelua siitä, että tuleeko W202 korisarjallisen auton hinta nousemaan. Tällä hetkellä hyväkuntoisen W202 Mercedeksen arvo heittelee 1000-7000€ välillä. Auton säilyttäminen onkin se kivulias osa, kun odottaa arvon nousevan. Jos haluaa vaikkapa tämän W202 korisarjallisen Mercedeksen, siitä joutuu maksamaan runsaasti.

Autoharrastajien rahan käyttö muuhun kuin autoihin

Autoharrastajien pukeutumistyyli vaihtelee hyvin paljon. Kuitenkin monella Mercedes Benzin kannattajalla voi nähdä takin, josta löytyy Mercedes Benzin logo. Tällainen tyyli ei kuitenkaan innosta kaikkia autoharrastajia. Pukeutuminen riippuu hyvin paljon siitä, kuinka merkkiuskollinen ja kuinka omistautunut harrastaja on. Yksi asia on kuitenkin varma: ainakin 80% autoharrastajista pitää täydellisen puhtaita kenkiä jalassaan. ajelua varten voi hankkia tyylikkäät kengät netistä tai ihan paikallisesta kaupasta. Tästä voimme vetää johtopäätöksen, että autoharrastajat osaavat käyttää muihinkin asioihin rahaa kuin vain autoonsa. Autoharrastajiakin on kahdenlaisia: on niitä, jotka panostavat auton ulkonäköön ja niitä jotka panostavat auton tekniikkaan. Ulkonäköön panostaminen on hyvin paljon työläämpää, jos auton pitää kokoajan kiiltää. Voisi olettaa, että tekniikkaan menee kuitenkin enemmän rahaa. Jos autosta haluaa tehokkaan, niin tulee ottaa huomioon monta asiaa. Muutoskatsastus täytyy suorittaa tiettyjen muutoksien jälkeen. On myös mietittävä, kuinka paljon tehoa auton runko kestää. Jos taas haluaa turvallisen auton, joutuu pohtimaan, tarvitseeko uudet jarrut, paremman rungon, vaiko “roll cagen”. Tämä tietenkin maksaa ylimääräistä.