Toimiva valaistus on tärkeä turvallisuustekijä liikenteessä

Pelkäätkö tai jännitätkö pimeällä ajamista? Et varmastikaan ole ainoa. Tiesitkö, että esimerkiksi Liikenneturva on kiinnittänyt kyseiseen asiaan paljon huomiota. Liikenneturva toimii kotimaisen vapaaehtoisen liikenneturvallisuustyön tärkeänä keskusjärjestönä.

Huomio auton valaistukseen

Säännöllisesti pimeään aikaan liikkuvat henkilöt ovat kiinnittäneet erityistä huomiota oman ajoneuvonsa ajovalojen säätämiseen. Turvallinen ajaminen liikenteessä on kaikkien ihmisten yhteinen asia, johon varmasti jokainen haluaa osallistua. Onko sinun ajoneuvossasi riittävä valaistus? Tiesitkö, että voit milloin vain parantaa turvallisuutta lisäämällä valaistuksen tehoa hankkimalla tehokkaat valot kätevästi netistä?

Hanki Nordeye-ajovalot kaikkien tiellä liikkuvien turvaksi

Suosittu Nordeye-verkkokauppa on jokaisen autoilijan ja kaikkien tiellä liikkuvien asialla. Tarjolla on lisävaloja, varoitusvaloja ja esimerkiksi tehokkaita Tricolor-työvaloja. Suomessa on neljä vuodenaikaa, joista erityisesti syksyn ja talven pimeät kelit asettavat autoilijalle paljon erilaisia haasteita. Toimivat ajovalot, niiden säännöllinen käyttäminen sekä ajonopeuden alentaminen lisäävät tehokkaasti turvallisuutta.

Ennen ajamaan lähtöä jokaisen kuljettajan pitää varmistaa, että oman ajoneuvon valot toimivat ja ovat asianmukaisesti käytössä. Vuokratessasi tai lainatessasi auton, sinun pitää varmistua ajoneuvon muiden ominaisuuksien lisäksi myös ajovalojen toimivuudesta. Muistathan, että ajoneuvoissa toiminnot voivat olla hyvinkin erilaisia, joten toimintoihin perehtyminen on ennalta erittäin tärkeää. Luotettavat ja erittäin korkealuokkaiset Nordeye Soumi -ajovalot pitävät sekä kokeneen että juuri autoilun aloittaneen kuljettajan turvallisesti tiellä – kelillä kuin kelillä. Ammattitaitoinen Nordeye onkin erikoistunut ajoturvallisuuden parantamiseen!

Lähivalot vai kaukovalot päällä?

Lähivaloilla ajetaan silloin, kun sinua on tulossa toinen auto pimeällä vastaan. Vastaantulevan autoilijan näkemistä liikenteessä ei saa siis millään tavoin häiritä. Kaukovalot ovat käytössä silloin, kun ajettava tieosuus ei ole muutoin valaistu tai tieosuudella ei ole kukaan tulossa sinua vastaan. Sammuta päiväajovalot, eli DRL -valot, pois päältä aina pimeällä ajaessasi sekä myös päivällä, jos ilmassa on sumua taikka lumi- tai vesisadetta.

Turvallinen ajomatka alkaa, kun kaikki autoilijat yhdessä huolehtivat oleellisista asioista. Muistathan siis myös himmentää ajoneuvon sisätilojen näytöt, kuten esimerkiksi matkapuhelimen näytön. Säädä myös ajoneuvon taustapeili tavalla, jolloin takaa tulevan ajoneuvon valot eivät häiritse ajamista taustapeilin kautta

Autoilun