Auto yritykselle – ota yrityslaina käyttöön

Monet yritykset tarvitsevat autoja tavaroiden kuljettamiseen tai jopa ihmisten kuljettamiseen, mikäli kyseessä on esimerkiksi taksipalvelu. Juurikin taksipalvelu on helppo aloittaa, sillä se ei käytännössä vaadi kuin yhden auton. Tällöin taksipalvelu työllistää yleensä yrittäjän itsensä, eikä yrityksellä ole muita työntekijöitä. Monesti yritys tarvitsee kuitenkin useamman kuin yhden työauton, sillä työntekijöitä on useampia.

Kun yritystä ollaan perustamassa, on syytä pohtia, montako autoa tarvitaan. Suunnitelmien tulee olla realistisia, jotta kaikille yrityksen käyttöön ostetuille autoille tulisi käyttöä. Tarvittavien autojen määrä tulee siis suhteuttaa työntekijöiden määrään. Kaikki työntekijät eivät kuitenkaan välttämättä tarvitse autoa käyttöönsä, joten sekin tulee ottaa huomioon. Jos siis ollaan perustamassa uutta yritystä, tällaiset tekijät tulee ottaa huomioon jo ennen yrityksen perustamisvaihetta. Työautoista koituvat kustannukset lasketaan aina yrityksen budjettiin ja mietitään sopivaa takaisinmaksusuunnitelmaa, mikäli autot hankitaan lainarahalla. Se onkin toki yleisin tapa hankkia auto työkäyttöön, mutta jotkut yritykset käyttävät myös muita keinoja. Jos yritys tarvitsee yhden auton, voi sen monesti rahoittaa omilla rahoillaan.

Miten työautojen hankkimisen voi rahoittaa?

Työautojen hankkimisen voi rahoittaa helposti lainalla. Netistä haettavat lainat ovat siinä mielessä helppoja, että hakuprosessi kestää ainoastaan muutaman minuutin. Sen lisäksi lainapäätöksen saa yleensä välittömästi ja jopa rahat voi saada yrityksen tilille jo saman päivän aikana. Näin autojen hankkimisen voi aloittaa välittömästi. Esimerkiksi Qred on loistava paikka hakea lainaa. Se tarjoaa suurempiakin yrityslainoja, joten useamman auton hankkiminen kerralla onnistuu todella helposti. Monesti työkäyttöön ostettavat autot ovatkin uudempia ja monissa töissä voidaan tarvita erikoisvarusteltuja autoja. Erityisesti erityistaksipalveluiden kohdalla tilanne on se, että autoihin tulee asentaa muun muassa nostin pyörätuolia varten. Jo tällainen lisävaruste vaatii sen, että autoa muokataan ja sen asentamiseen uppoaa helposti tuhansia euroja.

Työkäyttöön tulevan auton rahoittamisen voi hoitaa myös omasta pussistaan. Tämä on tavallista yksityisyrittäjien kohdalla, sillä silloin autolta ei välttämättä vaadita mitään erikoisuuksia. Toisaalta jos yksityisyrittäjä toimii taksikuskina, on tärkeää, että auto on siisti ja uusi. Se antaa luotettavamman kuvan asiakkaalle ja toimii näin osana hyvää asiakaspalvelua. Jos taksi on vanha ja sen penkit ovat esimerkiksi rikkinäiset ja kuluneet, ei se anna luotettavaa kuvaa yrityksestä. Asiakas valitsee mieluummin aina sellaisen yrityksen, joka on laadukkaan oloinen ja näköinen.