Mukavampaa kyytiä autolla

Auto on monelle se ensisijainen tapa päästä paikasta toiseen ja siis melko lailla pakollinen paha. Kun autoilu on mukavaa, sujuu matka myös todennäköisesti turvallisemmin, mikä on kaikkein tärkeintä autoilussa. Autossa tulee istuttua pitkin päivää jopa useita tunteja, mikä saattaa pidemmän päälle tuntua jopa epämukavalta. Tämän takia kannattaakin varautua oikeilla varusteilla ja sopivalla ajotavalla.

Auton varusteet

Yksi tapa varmistaa mukavampi kyyti, on ottaa käyttöön istuintyynyt, mikä saattaa aluksi kuulostaa hassulta. Vaikka istuintyynyt onkin tarkoitettu ulkotuoleille, sopivat ne ihan hyvin myös auton penkille. Kukapa sinua arvostelisi; onhan kyseessä sinun autosi ja kuskin mukavuus takaa miellyttävän kyydin myös matkustajille. Hyvät istuintyynyt auttavat myös pitämään auton puhtaana, sillä irrotettava tyyny on paljon helpompi pestä koneessa kuin kokonainen auton penkki; eikös?

Ulkomailla näkee aina toisinaan puuhelmistä tehtyjä penkinpäällisiä turistibusseissa kuskin paikalla. Näiden tarkoitus on ensisijaisesti tukea ja hieroa selkää sekä istumalihaksia pitkillä ajomatkoilla. Tämä puolestaan vähentää pitkittyneeseen istumiseen liittyviä kipuja. Puuhelmillä on myös toisenlainen käyttökohde pohjoisessa Suomessa. Koska puu itsessään johtaa huonosti lämpöä, sen päälle on mukava istua, mikäli penkin oma materiaali on liian kylmä pakkasyön tai liian kuuma helteen jäljiltä.

Miellyttävä ajotapa

Yksi tapa tehdä autoilusta miellyttävämpää, on kiinnittää huomiota musiikkiin. Mukava ja hieman hidastempoisempi musiikki voi parhaimmillaan estää tien päällä ilmeneviä raivonpuuskia, jotka puolestaan nostavat liikenneonnettomuuksien todennäköisyyttä.

Toinen hyvä ja helppo tapa on suunnitella ajo mahdollisimman perusteellisesti. Varaa erityisesti riittävästi aikaa, sillä kiire ei ole hyvä asia liikenteessä ja muutenkin kiireen alla ei ole koskaan mukavaa. Kannattaa myös välttää ruuhka-aikaan vilkkaasti liikennöityjä teitä, jotta saa ajella omaan tahtiin paljon paremmin. Pitkän suorat tiet tuppaavat olemaan puuduttavia ja lisäävät väsymyksen tunnetta eteenkin pitkillä matkoilla, mikä puolestaan on riskitekijä. Maisemareitti voi toisaalta olla myös ihmeellisen terapeuttista, eteenkin matkalla vaikkapa puuduttavien sukulaisten luo.

Ruuasta ja juomasta kannattaa myös olla tarkkana. Nälkäisenä ei ajatus kulje eikä kylläisenä jaksa keskittyä. Siksi kannattaakin syödä pikkuisen ennen ajoa ja nauttia kahvit. Viimeistään tämä kannattaa tehdä vaikkapa matkan puolivälissä.